Május a vérnyomásmérés hónapja | PHARMINDEX Online

Hipertónia világliga. Bejegyzés navigáció

Tartalom

  magas vérnyomás bradycardia magas vérnyomás sok víz

  Május a vérnyomásmérés hónapja! A mozgalom újabb figyelemfelhívás a népbetegséggé vált hypertonia veszélyeire, kellő időben történő felismerésére és megelőzésére. A hazánkban élő mintegy 3,5 millió hypertoniás beteg miatt Magyarország is jelentkezett a mozgalomba, melynek során elsősorban olyan egyéneknél történik adatlap kitöltés és vérnyomásmérés, akiknek egy éven belül nem volt megmérve a vérnyomása.

  hipertónia miatt fogyatékkal élő csoport aki nagyobb valószínűséggel szenved magas vérnyomásban

  A Program továbbá lehetőséget ad azok számára is, akiknél a fenti kritérium nem teljesül volt vérnyomásmérésük az elmúlt egy évbende az adatok közlésével hozzájárulnak az ország populációjára jellemző értékek részletesebb megismeréséhez. A vérnyomásmérő helyek terveink szerint a hypertónia ellátóhelyek, a társszakmák szakrendelései, a háziorvosi és üzemorvosi rendelők és a gyógyszertárak, a munkahelyek és hipertónia világliga családtagok lesznek.

  magas vérnyomás szívkezelése béta-blokkoló magas vérnyomás

  Önkéntesek segítségével közösségi rendezvényeken, bevásárló központokban is sor kerülhet vérnyomásmérésre. Kérjük, hogy jelentkezésével, támogató és segítő részvételével segítse a mozgalom hazai megvalósulását, hogy minél több nem felismert hipertóniás személyt azonosítsunk és a megfelelő ellátáshoz juttathassunk!

  magas vérnyomású ozokerit mi a magas vérnyomás fotó

  Jelentkezni lehet a Nemzeti Koordinátori Iroda címén: mmm