Akár 30 százalékos vérnyomáscsökkenés

Műtét hipertónia. A műtét alatti alacsony vérnyomás kockázatos lehet

Tartalom

  Műtéttel csökkenthető a magas vérnyomás Szerző: MTI A magas vérnyomás csökkentésének forradalmian új, műtéti eljárással történő módját próbálták ki szlovák orvosok Pozsonyban - adta hírül a hirek.

  Az új gyógymód azoknak a magas vérnyomással küszködőknek nyújt új reményt, akiknek például nem jelenthet megoldást a műtét hipertónia gyógyszeres kezelés. Hirdetés A különleges gyógymód lényege a vese és az agy közti szimpatikus idegpályák megszakításában rejlik.

  műtét hipertónia

  Főként olyan betegeknél alkalmazzák, akiknél gyógyszerekkel nem csökkenthető tartósan a magas vérnyomás. Akár 30 százalékos vérnyomáscsökkenés A műtéti beavatkozás során a vese ütőerének faláról eltávolítják az idegeket, s ezáltal csökkentik az idegrendszerre ható ingereket, ami befolyásolja a vérnyomás szintjét. Hozzátette: az idegek eltávolításával csökken az idegrendszerre gyakorolt nyomás, s ennek köszönhetően pár hónap alatt akár egyharmadával is csökkenteni lehet a magas vérnyomást.

  műtét hipertónia

  Rámutatott: ez a beavatkozás a gyógyszeres kezeléstől sokkal hatékonyabban és főleg tartósabban csökkenti a vérnyomást. Az emberi vese naponta átlagosan liter vért szűr át, ezért olyan szerv, amely döntő mértékben befolyásolja a vérnyomás szintjét.

  műtét hipertónia

  Magas vérnyomás Hogy vérnyomását megfelelően karbantartsa, érdemes változtatnia életvitelén, szokásain. Ezzel megelőzheti a betegség és szövődményeinek kialakulását, de kialakult magasvérnyomás esetén is, nagy mértékben segítheti a gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

  A műtétek alatti személyre szóló vérnyomásszabályozás csökkenti a betegek vesekárosodásának kockázatát.

  Amit Ön is megtehet.