Előnyök, melyeket a szakemberek értékelnek

9.jpg

A legfontosabb műszaki előnyök – bővebben tájékozódjon csőszerelőjétől!

Elismerve a réz minden műszaki előnyét, a szakképzett csőszerelők szeretnek vele dolgozni, megbíznak benne, és szívesen beépítik otthonaikba is. Következzen néhány, a legfontosabb érvekből: 

  • A réz csőrendszerek egyszerűen, gyorsan szerelhetők. Kötésmódok széles skálája alkalmazható (lágy- és keményforrasztás, préselés, gyorscsatlakozós, roppantógyűrűs), valamennyi megbízható, és könnyen kivitelezhető.
  • Kis nyomásveszteség a csőhálózatban: a csatlakozásoknál nincs keresztmetszet-csökkenés. Számos műanyag rendszer esetén szükséges betétet elhelyezni a csatlakozásoknál, ami a belső átmérőt csökkentve nyomásveszteséghez vezet, és nő a szivattyú energiafelhasználása.
  • Szereléskor kisebb a helyigény. A rézcső kis külső átmérő mellett elviseli a nagy nyomást és a benne áramló közeg tömegárama is megfelelő.
  • Kis tágulási együtthatóval, magas korrózióállósággal rendelkezik, higiénikus, nem öregszik, tulajdonsága idővel nem változik,…

...előnyös tulajdonságaival a réz a fenntartható építésben is kulcsszerepet játszik, de legfontosabb alkalmazási területe a jövőben is az ivóvízvezeték és a fűtés lehet.

Share >