Miért a réz?

A csőrendszerek valószínűleg legelterjedtebb anyaga Európa szerte a réz.

p1030703.jpg

A rézcső - a szerelőipar egyik legkedveltebb, legmegbízhatóbb anyaga

A rézcső előnyei:

Megbízható és időtálló: Már évezredekkel ezelőtt is rézcsövekben szállították a vizet. Első írásos feljegyzések alapján az ókori egyiptomiak használtak rézcsövet ivóvíz szállítására templomaikban.

Kiváló ellenálló képesség: Kiállja a próbát nemcsak magas és alacsony hőmérsékleten, de nagy nyomásnak és UV-sugárzásnak kitéve is.

Sokoldalú: Számos területen alkalmazható a rézcső: ivóvíz szállításánál, fűtő (radiátoros és felületfűtések egyaránt), gáz-, szolár- és légkondicionáló rendszerek építésénél, orvosi és ipari gázok, sprinkler rendszerek vezetékeinél. Minden biztonsági követelménynek megfelel, ellenáll a nyomásnak és az extrém hőmérsékleti változásoknak egyaránt.

Energiatakarékos: Kitűnő hővezetésének köszönhetően a réz a legmegfelelőbb anyag a hőcserére. Ez az oka annak, hogy az leghatékonyabb sugárzó hőre alapuló fűtőrendszerben rézcsőkígyó található.

Újrahasznosítható: bontások vagy felújítások alkalmával a réz 100%-ban újrahasznosítható mindenféle minőségbeli romlás nélkül. Nem gyarapítjuk tovább a szemétlerakó helyek kiterjedését, és nem kell újabb bányákat kiaknázni, hogy nyersanyaghoz jussunk.

Egészséges: A rézcső 99,90%-a tiszta rézből készül, és ez az összetétel nem változik az idők során, nincs semmi adalékanyag és illékony szerves vegyület vagy mesterséges anyag hozzáadva. Ezenfelül alkalmas az orvosi gázok, mint például a tiszta oxigén szállítására is.

Gyönyörű: Rézcsövet nyugodtan vezethetünk a falon kívül is, hiszen egyedülálló külsőt kölcsönöz az épületnek vagy szobának. Vonzó külsejének köszönhetően a réz akár fali fűtőtestek gyártására is használható.

Sokoldalú: A rézcsövek és idomok (fitting) gyártását nemzetközi szabványok szabályozzák. Európa összes piacán hozzáférhetők, és gyártőtől függetlenül a csőrendszer alkatrészei felcserélhetők.

Share >

10 érv, hogy rezet válasszunk és használjunk

A RÉZ a szakszerű választás vízvezeték és fűtési rendszerekhez. A kiadvány felsorolja azokat az érveket, amelyek a réz használata mellett szólnak.