13. országos rézverseny szakiskolák részére

Az Európai Réz Intézet (korábban: Magyar Rézpiaci Központ) immár 13. alkalommal hirdette meg országos rézversenyét épületgépész szakiskolák és szakközépiskolák tanulói részére.

A verseny az interneten került lebonyolításra, célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsük el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén. A szakmai tudás elmélyítése mellet a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhettek.

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását. A rézcsöves rendszerek az épületgépészet szinte minden területén alkalmazhatók, mint Európa egyik legnépszerűbb csőszerelési anyaga tartósságukat és megbízhatóságukat évtizedek óta folyamatosan bizonyítják, azonban a legjobb anyag is csak szakszerű tervezés és kivitelezés mellett biztosítja a megrendelő elégedettségét. A versenyre történő felkészülés során megszerezhető szaktudással a fiatalok elmélyíthetik tudásukat, érdekes, a tananyag keretein is túlmutató információt, ismeretanyagot szerezhetnek a rézről, melyet szakmai életükben kamatoztathatnak. A színvonalas és igazságos versenyen való részvétel a felvonultatott korszerű oktatási és kommunikációs technológiáknak köszönhetően vállalkozó kedv és szorgalom birtokában bármely diák számára elérhető.

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend, évente a három országban legalább 70 iskola, majdnem 1000 diákja vesz részt rajta, és számuk folyamatosan növekszik. A diákok 2 kategóriában versenyeznek, a szakaiskolai kategória diákjai tesztkérdésekre válaszolnak, a szakközépiskolások számításos feladatokat is megoldanak.

Magyarországon idén 28 iskola közel 300 diákja jelentkezett a versenyre.

A szakközépiskolák versenyét a Zalaegerszegi SZC Széchenyi István Szakközépiskolája és Szakiskolája, a szakiskolák versenyét a SZMSZC Puskás Tivadar Fém és Villamosipari Szakképző Iskolája és Kollégiuma Intézmény nyerte. A további eredmények és egyéni helyezések megtalálhatóak a hivatalos versenyoldalán, mely a www.copperschool.com címen érhető el.

Cimkék: 

Share >