14. országos rézverseny szakiskolák részére

Az Európai Réz Intézet immár 14. alkalommal hirdeti meg országos rézversenyét épületgépész szakiskolák és szakközépiskolák tanulói részére. A verseny az interneten kerül lebonyolításra, célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsük el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén. A szakmai tudás elmélyítése mellet a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhetnek.

 Az idei verseny három versenynapon, 2017. március 1-én, 3-án és 7-én kerül megrendezésre.

Jelentkezési határidő: 2017. február 17. (péntek) 16:00 óra. 

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását. A rézcsöves rendszerek az épületgépészet szinte minden területén alkalmazhatók, mint Európa egyik legnépszerűbb csőszerelési anyaga tartósságukat és megbízhatóságukat évtizedek óta folyamatosan bizonyítják, azonban a legjobb anyag is csak szakszerű tervezés és kivitelezés mellett biztosítja a megrendelő elégedettségét. A versenyre történő felkészülés során megszerezhető szaktudással a fiatalok elmélyíthetik tudásukat, érdekes, a tananyag keretein is túlmutató információt, ismeretanyagot szerezhetnek a rézről, melyet szakmai életükben kamatoztathatnak. A színvonalas és igazságos versenyen való részvétel a felvonultatott korszerű oktatási és kommunikációs technológiáknak köszönhetően vállalkozó kedv és szorgalom birtokában bármely diák számára elérhető.

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend, évente a három országban legalább 90 iskola, több mint 1000 diákja vesz részt rajta, és számuk folyamatosan növekszik. A diákok 2 kategóriában versenyeznek, a szakaiskolai kategória diákjai tesztkérdésekre válaszolnak, a szakközépiskolások számításos feladatokat is megoldanak.

Magyarországon 2016-ban 28 iskola közel 300 diákja jelentkezett a versenyre.

A további eredmények és egyéni helyezések megtalálhatóak a hivatalos versenyoldalán, mely a www.copperschool.com címen érhető el.

 

Cimkék: 

Share >