16. országos rézverseny szakiskolák részére

Az Európai Réz Intézet immár 16. alkalommal hirdeti meg országos rézversenyét épületgépész szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói részére.

A verseny az interneten kerül lebonyolításra, célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsük el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén. A szakmai tudás elmélyítése mellett a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhetnek. Az idei verseny három versenynapon, 2019. március 6-án, 8-án és 12-én kerül megrendezésre. Jelentkezési határidő: 2019. március 1. (péntek) 16:00 óra.

A Rézversenyhez kapcsolódóan idén első alkalommal a versenyt megelőző két hétben (2019. február 18. - március 1. között) minden munkanap 1-1 kérdést teszünk fel a www.facebook.com/rezinfo oldalon a verseny témaköreiből. A helyes szavazók között értékes ajándékot sorsolunk ki a verseny lezárását követően.

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását.

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend, évente a három országban legalább 90 iskola, több mint 1000 diákja vesz részt rajta, és számuk folyamatosan növekszik. A diákok 2 kategóriában versenyeznek, a szakközépiskola kategória diákjai tesztkérdésekre válaszolnak, a szakgimnazisták számításos feladatokat is megoldanak.

A korábbi eredmények és további információk megtalálhatóak a verseny hivatalos oldalán, a www.copperschool.com/hu címen.

Share >