Hűvös nyugalommal a rézről

A forró nyári napok hőmérséklet csúcsai már nálunk, a mérsékelt égövben sem ismeretlenek. Ennek megfelelően manapság már sok új ház tervében eleve szerepel a légkondicionáló berendezés, hogy a lakók azokon a "kutya meleg” napokon is megőrizzék hidegvérüket.

A régi épületek tulajdonosai is egyre gyakrabban szereltetnek be utólag légkondicionáló megoldásokat otthonaikba. De minden légkondicionáló rendszer karbantartást igényel. Az autó tulajdonosok tudják, hogy ha a manapság már alapfelszereltségnek számító klímaberendezést nem karbantartják rendszeresen, akkor bekapcsoláskor kellemetlen szag árad belőle.

 

chigo_cu_aircon_web.jpg

A klímaberendezés nem csak a forró nyári napok luxusa

 

A réz megakadályozza a baktériumok szaporodását a légkondicionáló berendezésekben.

A kellemetlen szag oka, hogy a vízpára lecsapódik belül a hideg részeken. Az összegyűlő nedvesség elősegíti a penészgombák, baktériumok és egyéb kórokozók elszaporodását. Ez nem csak kellemetlen illatot eredményez, de a légkondicionáló rendszerekben elszaporodó kórokozók az egészségre is ártalmasak lehetnek.

A rendszeres karbantartás mellett az anyagválasztás sem mindegy. Ha a belső részek a legtöbb alacsony kategóriás rendszernél használt alumínium helyett rézből készülnek, kevesebb kórokozó vagy gomba telepszik meg rajtuk. Ez a réz antimikrobiális hatásának köszönhető. Az alumínium lamellákkal összehasonlítva a réz rendszerekben 99,99 százalékkal kevesebb a baktériumok és 99,7 százalékkal a gombák szaporodásának aránya. További információ: Hűtés és klímatechnika

  

aircon.jpg

Réz légkondicionáló megakadályozza a mikrobiális szennyeződés megtelepedését a légkondicionáló rendszerekben, köszönhetően a vörös fém antimikrobiális tulajdonságainak.

A jó hővezetés biztosítja a nagyobb energiahatékonyságot

Az a tény, hogy a réz vitathatatlanul az egyik legjobb hővezető a fémek között, nagyon alkalmassá teszi a hűtési technológiában történő felhasználásra. A vörös fém tehát közvetlen hatással van a légkondicionáló egységek energiahatékonyságára és környezetbarát kialakítására. Még ha a réz belső egységek egy kicsit drágábbak is, érdemes vásárláskor rákérdezni.

 

Információs blokk:

Fűtés, hűtés, réz.

  

10-good-reasons-2.jpg

A réz jól viseli a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokat

Réz rendkívül hőálló. Ez a fém ellenáll a nagyon magas és a rendkívül alacsony hőmérsékletnek is. Ahogy a hőmérséklet hűlni kezd, a réz keménysége és alakíthatósága növekszik, míg sok más anyag egyre ridegebbé válik és könnyebben eltörik. Ezek a tulajdonságok teszik a rezet preferált anyaggá a  hűtés-, és klímatechnikában régóta. További információ itt érhető el itt: Még szélsőséges körülmények között is kiváló

 

tubo-acr.png

Jó vezetőképességének köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy hűtési technológiákhoz alkalmazzák.

 

Share >

Hűtés- és klímatechnika

A réz előnyös tulajdonságainak köszönhetően a hűtőrendszerek elengedhetetlen anyaga.

EZ A DÖNTÉS ÖRÖKRE SZÓL!

A 20. században a réz a fűtési és vízellátási rendszerek elsőszámú anyagává vált, a színvonal mércéjét olyan magasra állítva, amit a versenytárs anyagok csak próbálnak megközelíteni. A réz megbízhatóságát sok évtizeden keresztül bizonyították rézcsővel szerelt európai otthonok milliói, és így joggal szerezte meg a legjobb csőanyagnak járó elismerést.