Rézverseny 2016

Immár 13. alkalommal hirdetjük meg országos rézversenyünket épületgépész szakiskolák és szakközépiskolák tanulói részére. A verseny az interneten keresztül kerül lebonyolításra, célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsük el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén. A szakmai tudás elmélyítése mellet a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhetnek.

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását. A megszerezhető szaktudással ezek a fiatalok lehetőségekhez jutnak az életükben, magabiztossá válnak, és jövőjüket építhetik. A színvonalas és igazságos versenyen való részvétel a felvonultatott korszerű oktatási és kommunikációs technológiáknak köszönhetően vállalkozó kedv és szorgalom birtokában bármely diák számára elérhető.

A felkészülés alapja az Intézetünk által kiadott Szakszerű rézcsőszerelés kiadvány, a legmodernebb pedagógiai elvek alapján megszerkesztett, képekkel gazdagon illusztrált, ellenőrző kérdésekkel ellátott, mintegy 100 oldalas szakkönyv, mely részletesen bemutatja a legfontosabb tudnivalókat a rézcsőszerelés területén. Pár évvel ezelőtt tematikai kérdéssorozat a réz antimikrobiális tulajdonságainak körével bővült néhány kérdés erejéig. A felkészüléshez ajánlott összes irodalom letölthető a verseny hivatalos internetes honlapjáról.

Egy példa a tanulók által megválaszolandó tesztkérdésekre - Ön tudja a jó választ?

rezcsoszereles_lagyforrasztas.jpg

Milyen forrasztási módszert alkalmazhatunk ivóvízvezeték szerelésénél?

a) Csak lágyforrasztást

b) Lágy- és keményforrasztást egyaránt alkalmazhatunk minden megkötés nélkül

c) 28×1,5 mm csőméretig csak lágyforrasztást, felette lágy- és keményforrasztást egyaránt

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend. 2015-ben  a három országban  88 iskolából 1187 diák jelentkezett a versenyre, és számuk évről évre egyre növekszik. A verseny eddigi 12 éve alatt több mint 7200 tanuló versenyzett összesen a három országból. 

A nevezés, a felkészülés és a verseny kiindulópontja is a hivatalos versenyoldal, mely a www.copperschool.com címen érhető el.

Share >