Spórolj helyet a szuper vékony réz csövekkel

Az új épületeknél a padlófűtés gyakorlatilag általános megoldásnak számít már. A padlóból sugárzó hő kisebb turbulenciát hoz létre a szoba levegőjében és kellemesebb közérzetet biztosít. A szabadon álló radiátorok kiiktatásával több teret kapunk a lakberendezésben. Egy régi épület felújításánál is alkalmazhatók a fűtőpanelek. Vannak már olyan rendszerek is szuper vékony rézcsövekkel, amelyeknél alig kell megemelni a padlót, ha egyáltalán meg kell. Ez azt jelenti, hogy csak egy minimális részt kell feláldozni a belmagasságból.

A padlófűtés gyorsabban melegszik

A padlófűtés hatékonysága különböző tényezőktől függ. Az anyagválasztásnak fontos szerepe van. A hagyományos réznek számtalan előnye ismert. Köztudottan kiváló a hővezető képessége. Ez egy olyan adottság, aminek jelentős hatása van a padlófűtési rendszer egészére. A fémek, mint a réz is, melyet a hővezető képessége miatt a szolár rendszerek hőcserélőiben is használnak, jóval előnyösebbek a többi anyagnál, mivel a jó hővezető képesség jobb fűtési teljesítményt eredményez. Van még egy olyan fontos tényezője a fűtési rendszerek energia hatékonyságának ahol a réz kitűnik eredményességével, de amivel a legtöbb lakástulajdonos és szerelő még sincs tisztában: a keringető szivattyú

 

radiante_moduli_rame.jpg

Modernizáció: az alacsony profilú padlófűtési rendszerek napjainkban szuper vékony rézcsőből készülnek.

A keringető szivattyú energiahatékony működése

A szivattyú csak sokkal több munkával tudja a vizet a szobákba szállítani a nem fém csövekben, mint a réz rendszerekben. A csatlakozási pontoknál a cső keresztmetszete jelenősen összeszűkül, ilyen szűkülések nincsenek a rézcsövekben. Ennek megfelelően a szivattyú kétszer annyi energiát használ a fűtési melegvíz szállítására a nem réz csőrendszerekben, mint a rézben.

 

underfloor_2.jpg

A modern padlófűtés rézcsövei gyorsan és egyszerűen szerelhetőek.

 

Információs blokk:

 Falfűtés: a réz kimutathatóan megbízhatóbb

A falfűtés a padlófűtés alternatívája. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nagyobb bútorokat, szekrényeket, nem lehet a fűtött fal mellé támasztani. Ugyanígy, ha képet szeretnénk a falra akasztani, meg kell bizonyosodni róla, hogy nem ütünk szöget a fűtés csőbe. A nem fém csövek helyének meghatározása nehézkes. A rézcsövek helyét azonban könnyen meghatározhatjuk egy barkácsboltban is kapható fémdetektorral. 

 

wall copper

A falfűtés vékony réz csövei gyorsan felszerelhetők.

Share >