Kevésbé ismert kardiovaszkuláris rizikófaktorok

Pszichogén hipertónia

Tartalom

  magas vérnyomás kezelése idős korban magas vérnyomás az mkb-10 szerint

  Ezt a kapcsolatot a nyelv is tükrözi — például amikor azt mondjuk, nem bírom megemészteni, idegeimre megy, szíven üt. E holisztikus szemlélet értelmében egy betegség kialakulásában, krónikussá válásában, vagy kiújulásában nem csupán a testi, hanem a lelki, szociális és társadalmi tényezők is egyaránt fontos szerepet játszanak.

  A pszichoszomatikus zavarok olyan pszichés problémák, amelyek testi tünetek formájában jelentkeznek.

  magas vérnyomás fejlődési kor szív táplálék hipertónia

  A tünetek pszichogén hipertónia általában nem tudnak szervi elváltozást kimutatni az orvosi vizsgálatok. A leggyakoribb pszichoszomatikus zavarok: krónikus fejfájás emésztőszervi panaszok pszichés eredetű emésztési problémák : nyelési nehézségek, colitis ulcerosa, irritábilis bél szindróma IBSfunkcionális hasmenés, székrekedés nőgyógyászati betegségek: menstruációs zavarok, premenstruációs szindróma PMSpolicisztás ovárium szindróma PCOSendometriózis, pszichogén meddőség egyes bőrbetegségek: ekcéma, dermatitis szív és érrendszeri panaszok: esszenciális hipertónia magas vérnyomásritmuszavarok légzőszervi megbetegedések: asztma, allergia A tartós stressz, a családi konfliktusok, munkahelyi problémák, megoldhatatlannak vélt életesemények, feldolgozatlan, elhúzódó gyász, az elfojtott harag és düh mind-mind a pszichés ellenállóképességet gyengítik.

  A fokozott pszichés terhelés az immunrendszer kimerüléséhez vezethet.

  magas vérnyomás urolithiasis apilak magas vérnyomás esetén

  Mindezek mellett a szervi sérülékenység, valamint a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód alapját képezheti a betegségek kialakulásának. A betegség megteremti a lehetőséget számunkra, hogy megvizsgáljuk a viselkedésünket és az életünket uraló mintákat, és ráébredjünk valós érzéseinkre.

  A gyógyulás során  újra összekapcsolódhatunk életünk mélyebb jelentésével, pszichogén hipertónia, megtalálhatjuk a helyünket a munka, a hivatás terén; a családi és társas kapcsolatok terén, valamint a szellemi, spirituális aspektus mentén is.

  a magas vérnyomás ortodox kezelése magas vérnyomás kezelés orvos tanácsai