Rézcsőszerelés és tervezés

A rézcső az épületgépészet egyik legsokoldalúbb, leghosszabb ideje bizonyító és egyik legkedveltebb csőszerelési anyaga. 

Egyedülálló módon az épületgépészet szinte valamennyi területén használható: szerelhetünk vele ivó- és melegvízhálózatot, radiátoros és felületfűtéseket, földgáz, PB gáz, fűtőolaj, sűrített levegő vezetékeit, valamint nélkülözhetetlen anyaga a szolár- és klímaszerelésnek is.

Az európai gyakorlatra egy példa: Franciaországban a gáz fogyasztói vezetékeket épületen belül közel 100%-ban, szinte kizárólag rézcsővel szerelik!

Rendkívül fontos azonban a szakszerű tervezés és kivitelezés szabályainak betartása, hogy a megrendelő hosszú időn keresztül élvezni tudja a rendeltetésszerűen és megbízhatóan működő rézcsöves rendszer összes előnyét.

Magyarországon a rézcsövek használata csatlakozó és fogyasztói gázvezetékek kivitelezésére, az európai gyakorlatnak megfelelően, az új GMBSZ illetve a gázszolgáltató vállalatok technológiai utasításai alapján engedélyezett.

További részletekért kattintson a fenti, lenyitható menüre.

 

press_fitting_installed.jpg

Share >

Szerelési segédlet

A kiadvány ismerteti a szakszerű rézcsöves szereléstechnológia során alkalmazható anyagokat, ismerteti a különböző kötések megengedett alkalmazási területeit, valamint útmutatást ad a víz, fűtés, gáz, fűtőolaj és sűrített levegő rendszerek szerelése folyamán betartandó szabályokra.

A videó bemutatja a szakszerű rézcsőszerelés menetét (lágy- és keményforrasztás, présidomos kötés, gyorskötő csőidom). Az oktatófilm része a szakiskolák számára kifejlesztett oktatási csomagunknak, kiegészíti a "Szakszerű rézcsőszerelés - Oktatási program középszintű szakiskolák részére" című kiadványunkat.