Az, hogy a réz a legősibb fém az arany mellett, s a fémművesség egyik legfontosabb nyersanyaga a vas mellett, bizonyára senki számára nem hordoz új információt.  Mivel a természetben előforduló, nagyon jól alakítható és formálható, valamint hosszú élettartamú fémről van szó, gyorsan a kisiparosok és a kézművesek kedvelt alapanyagává vált.
A 2015-ös milánói Világkiállításon meglátogatható a „Slow Food” (komótos étkezés) nevű non-profit szervezet pavilonja, amely a főzés és ételkészítés tradicionális kultúrájának népszerűsítéséért jött létre, ellentétben a gyors ételekkel és az egészségtelen táplálkozással, ahogy azt a neve is sugallja. Ebben a pavilonban kapott helyet az Étel Fája – egy fémből készűlt fa szobor, amely kb. 3 méter magas, és amelyen a látogatók az ételekkel, étkezéssel kapcsolatos üzeneteket helyezhetnek el.